(D)INKS

Double income, no kids

Binnen het Humans of Today-onderzoek behoren alle werkende respondenten tussen 15 en 45 jaar die geen kinderen hebben tot “DINKS”.

De top 3 favoriete activiteiten van DINKS

  • 45% kiest voor een concert (index 198)
  • 37% heeft een voorkeur voor bioscoop (index 102)
  • 34% heeft als favoriete activiteit naar een festival gaan (index 239)

Televisie kijken is voor 43% de minst favoriete bezigheid (index  76).

Drivers

Bij DINKS staat “vooral plezier maken en van het leven genieten” voorop (index 446). In hun vrije tijd zoekt 63% dan ook meer dan gemiddeld naar activiteiten die ontspannend zijn. 55% gaat voor comfort en kwaliteit, en 53% vind het belangrijk dat het een activiteit is waarbij ze ongstoord kunnen genieten.

Naar de bioscoop

Een op vijf gaat minstens 1 keer per maand naar de bioscoop (index 132). 74% kiest op voorhand de film uit. Op de vraag waarom men deze film in de bioscoop bekeken en niet thuis? antwoordt 15% (index 127): “Ongeduldig, ik kan niet wachten op release op DVD, BlueRay, Netflix, iTunes”. Ook gaat 10% naar de bioscoop omwille van een “niet te missen release blockbuster” (index 190).

44% combineert zijn bezoek aan de bioscoop met een restaurantbezoek en 30% gaat voor of na de film iets drinken op café.

Leading Ege Consumer

Leading Edge Consumer is de benaming binnen het GfK Consumer Life Panel voor mensen die een passie hebben voor iets, early adopter en influencer zijn. Zij gaan als eerste producten gaan testen, gaan kopen en anderen hierdoor beïnvloeden. 15% van de Belgische bevolking behoort hier toe. Binnen de Leading Edge Consumers behoort 19% tot de DINKS (index 129).

Global Consumer Value Types

We vinden DINKS vooral terug onder de value types “Achievers” (21%, index 108) en “Hedonisten” (18%, index 115).

Achievers zijn steeds op zoek naar nieuwigheden en plezier zelfs in alledaagse producten (index 125). Ze vinden virtuele relaties met mensen en locaties even waardevol als fysiek contact (index 127).

Hedonisten willen van het leven genieten en plezier maken.